Salam semua, hari ini saya akan menerangkan satu lagi produk rahsia temurun yang saya belajar dari mak saya iaitu KEK MASAM MANIS.Oleh itu saya rasa nak berkongsi dengan tuan/puan.Biasanya pada hari raya pasti ada ini kek kat celah-celah hidangan kuih-muih dan gerenti kek ini diserang dengan sadisnya tanpa bersisa lagi.
Rasanya dah tentulah masam-masam manis(tajuk keknya dah KEK MASAM MANIS).Apa yang manisnya? manis disebabkan setengah bahan-bahannya adalah susu,gula dan marjerin.Apa yang masamnya? masamnya kerana setiap lapisan dilapiskan dengan Haw Flakes.Kek ini basah-basah sedikit (untuk rasa yang Ummmphhh)
Kek ini juga ada yang panggil
kek Sarawak(mungkin kek ni berlapis kot?)Sebarang pertanyaan bolehla emel dialamat:
zarliabiz
Berat kek lebih kurang 2.3 hingga 2.4 kg.
Harga Rm 70.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan