Rabu, 28 November 2012

KEK MASAM MANIS

Salam semua, hari ini saya akan menerangkan satu lagi produk rahsia temurun yang saya belajar dari mak saya iaitu KEK MASAM MANIS.Oleh itu saya rasa nak berkongsi dengan tuan/puan.Biasanya pada hari raya pasti ada ini kek kat celah-celah hidangan kuih-muih dan gerenti kek ini diserang dengan sadisnya tanpa bersisa lagi.
Rasanya dah tentulah masam-masam manis(tajuk keknya dah KEK MASAM MANIS).Apa yang manisnya? manis disebabkan setengah bahan-bahannya adalah susu,gula dan marjerin.Apa yang masamnya? masamnya kerana setiap lapisan dilapiskan dengan Haw Flakes.Kek ini basah-basah sedikit (untuk rasa yang Ummmphhh)
Kek ini juga ada yang panggil
kek Sarawak(mungkin kek ni berlapis kot?)Sebarang pertanyaan bolehla emel dialamat:
zarliabiz
Berat kek lebih kurang 2.3 hingga 2.4 kg.
Harga Rm 70.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan